Kişisel web tasarım ve kodlama blogu. Web tasarımı ve kodlama araçları ile ilgili bilgiler ve yardımcı dökümanlar.

Kod yazmak sanattır...

gokhankr.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Vue.js 'e Giriş



Merhaba arkadaşlar, Vue.js Dersleri başlığı altında Vue ile ilgili tüm bilgileri sizlere elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım. Burada bir giriş yazısı ile başlayıp küçük bir örnek ile de bitirmek istiyorum.

Nedir ?
Çok fazla detaya girmek istemiyorum çünkü React ve Angular 'ı duymayan herhalde yoktur. Vue 'da diğer kütüphaneler gibi Model ve View kısmı üzerinde eşzamanlı etkileşimi sağlar. Aynı sayfa üzerinde aktif olarak içeriklerinizi yenilemenizi ve işlem yapmanızı sağlar. Web sayfalarınızı daha pratik ve kullanışlı hale getirir.

Vue 'da herşey reaktiftir. Örneğin bir .js dosyası oluşturup sayfaya dahil edin ve aşağıdaki örneği girin;

var app3 = new Vue(
{
  el: '#app-3', 
  data: { 
    veri: "Merhaba" 
})


Şimdi Console 'u açın ve app3.veri yazıp enterlayın "Merhaba" yazısını alacaksınız. İsterseniz buna yeni bir değer girin o değeri alacak ve yazacaktır.
İşte uygulamalarımızı kodlarken sayfa üzerinde sürekli aktif olarak farklı işlerinizi sadece bir tık ile Vue üzerindeki bir değişkene veri aktarıp ardından farklı işlemleri otomatik olarak tetikleyebileceğiz.

Vue Öğrenmek İçin Ne Gerekli ?
Orta düzeyde Javascript bilmeniz yeterli. Özellikle Javascript Nesnelerini iyi bilmeniz gerekiyor. Çünki çalışmalarımızın temeli zaten buna dayanıyor. Javascript 'te herşey bir nesnedir ve bu yüzden bu konuda eksiğinizin olmaması yararınıza olur. Bundan sonraki yazımızda Vue 'nun sözdizimi ile başlayalım.


0 yorum:

Yorum Gönder