Kişisel web tasarım ve kodlama blogu. Web tasarımı ve kodlama araçları ile ilgili bilgiler ve yardımcı dökümanlar.

Kod yazmak sanattır...

gokhankr.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Web Geliştiricileri için En İyi Tarayıcı Hangisi ?




Web geliştiricileri bazen tarayıcı kullanımında kararsız kalabilir. Hangi tarayıcının en pratik olduğu, iş yaparken en iyi çalışma ortamını hangisinin sunduğu sorular üzerine farklı tercihler yapabilir.

İster yeni bir web geliştiricisi, isterse de ileri seviye bir web geliştiricisi olun bu konuda çeşitli seçenekler mevcuttur. Aşağıda web geliştirme, çekirdek özellikleri ve kullanıcılar tarafından öne çıkan iki tarayıcı hakkındaki bilgileri beraber görelim.


Firefox

Mozilla, 2016 yılında Firefox Developer Edition 'ı "Web 'i İnşa Edenler için Üretildi" etiketiyle açıkladı. Bu özel tarayıcı, çok sayıda geliştirme işlevine sahip.

Bu tarayıcı aşağıdaki özellikleri içeriyor:
  • Javascript Debugger: Bu araç, hataları izlemenize ve anında kodu değiştirmenize yarar.

  • Responsive Tasarım Modu: Bu ara. sayesinde, herhangi bir sayfanın pencere boyutunu değiştirmeden farklı cihazlarda nasıl görüldüğünü gözlemlemek için var.

  • Stil Editörü: CSS dosyalarınızı, oluşturun ve düzenleyin veya istediğiniz bir sayfa üzerine uygulayın.

  • Valence: Daha önce Firefox Tools Adapter olan bu eklenti, geliştiricilerin Web IDE 'yi(Aşağıdaki resme bakın) Safari çalışan bir iOS veya Chrome çalıştıran bir Android cihaza bağlanmasını sağlar. Bu sayede birden çok tarayıcı üzerinden hata ayıklamak mümkün olur.
Firefox Developers Edition Tarayıcısı'nın bir parçası olan Valence ile web sitelerini cihazlar arasında görüntüleme ve hata ayıklama.

  • WebIDE : Bu uzantı, Firefox tarayıcısı içinde dağıtım yapmanıza, hata ayıklamanıza ve geliştirme yapmanıza olanak tanır. Daha az tıklama ile simülasyonları düzenlemenize ve çalıştırmanıza olanak tanıyan bir kod oluşturabilir veya mevcut bir uygulamanın kodunu gösterebilirsiniz.



Chrome

Google Chrome ile kodlama yapma ve hata ayıklama işlerinizi hızlı bir şekilde yapmak için geliştirici araçlarını gömülü olarak kullanabilirsiniz.

Gömülü özellikler:
  • DevTools: Sıralı bir panel ile gelişticilerin kolay bir şekilde çalışmasını sağlar. Üzerinde Kategoriler, Elemanlar, Konsol, Kaynaklar, Ağ, Zaman Çizelgesi, Profiller, Kaynaklar, Güvenlik, ve Denetimler bulunur. Bu özellikler geliştiricilere güçlü işlevleri tek bir çatı altında kullanmasına olanak tanır.

  • JavaScript Konsolu: Çok klas olan bu özellik ile konsol mesajlarını kullanarak sorunların daha hızlı bir şekilde çözümünü sağlayabiliyoruz.

  • PageSpeed Trendleri: Bu araç, sayfa işlemlerini hızlandırmak için hızlı bir şekilde uygulayabileceğiniz çeşitli öneriler sunar. Örneğin Yslow, Yahoo! Tarafından geliştirilen, bir sayfa üzerinde 23 kurala göre test yaparak sayfanın neden yavaş çalıştığını belirleyen bir eklentidir.

  • Cihaz Emülasyonu: Bu araç ile mobil cihazları taklit ederek hem dokunma olaylarını hem de sayfanın Responsive olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yine bu özellik te DevTools ile birlikte çalışmaktadır.

  • Chrome Cihaz Denetleme Aracı(Chrome Inspect Devices):Mobil cihazınızdaki bir Chrome sayfasını tanımlamak ister misiniz ? USB ile DevTools panellerini masaüstünüzden çalışıtabilirsiniz.
Chrome Inspect Devices

  • Web Geliştirici Uzantısı(Web Developer Extension): DevTools yeterli değilse, bu eklenti ile 100 adet kullanışlı özellik içeren bir aracı kullanabilirsiniz.


Kullanılabilir araçların ve eklentilerin kolay erişilebilirliğiyle, tercih ettiğiniz geliştirme tarayıcısı olarak Firefox ve Chrome, pek fazla sorun yaşamayacağınız tarayıcılardır.


0 yorum:

Yorum Gönder