Kişisel web tasarım ve kodlama blogu. Web tasarımı ve kodlama araçları ile ilgili bilgiler ve yardımcı dökümanlar.

Kod yazmak sanattır...

gokhankr.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.

WWW(Word Wide Web) nedir ?



WWW Nedir ?

WWW yani "Word Wide Web" günümüzde kulladığımız web sitelerinin standardıdır. Günlük hayatta en çok kullanığımız tabiri ise WEB 'dir. Yani aslında web sayfası derken "WWW" içerisinde geçen Web kelimesini kullanıyoruz. Peki nedir bu Web ?

Web 'in olmadığı yıllarda internet savunma amaçlı kullanılmaktaydı. İlk olarak internet ABD savunma bakanlığı tarafından ARPANET adında bir ağ şeklinde kullanılmaya başladı ve amacı sadece çeşitli bilgileri karşı tarafa göndermekti. Bu bilgiler de yalnızca metin içeriyordu.
Daha sonra internet 'e olan ilgi artmış ve çeşitli eğitim kuruluşlarının da ağ üzerine dahil olmasıyla internet geniş bir alana hızla yayılmaya başlamıştır.

WWW 'in İcadı

İnternet 'in yaygınlaşmasıyla beraber geniş bir ağ oluşmuş ve bu ağ üzerinden çeşitli bilgileri ve içeriği yayınlama sorunu oraya çıkmıştı. İnternet 'in ilk zamanlarında bir web sayfası yayınlamak şimdiki kadar cazibeli değildi. Çünkü ses,video,animasyon(multimedya içerikler) gibi içerikler internet ortamında paylaşılamıyordu.



Bundan dolayı bir gün Tim Benners-Lee adında bir bilim adamı CERN adında bir labaratuvarda internet 'teki bu sorunların çözümü için yeni bir fikir ortaya attı ve 1989 yılında günümüzde kullandığımız HTML adındaki işaretleme dilini icat etti.
Daha sonra 1994 yılında W3C (WWW Consortium/WWW Konsorsiyumukurulmuş, HTML ve zamanla da CSS icat edilerek bu dillerin uluslararası bir standart haline gelmesi sağlanmıştır.





HTML icat edildikten hemen sonra da milyonlara ulaşmış olan ilk WEB sayfasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder