Kişisel web tasarım ve kodlama blogu. Web tasarımı ve kodlama araçları ile ilgili bilgiler ve yardımcı dökümanlar.

Kod yazmak sanattır...

gokhankr.com

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Javascript 'in Web Sayfalarında Kullanımı



Javascript kodlarını bir web sayfasında kullanmanın iki yolu vardır. Bunlardan ilki <script> etiketi içerisinde kullanımıdır.

<script> etiketi sayfanın herhangi bir yerinde olabilir. Yani ister "head" ister "body" etiketi olsun herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Aşağıda JS kodlarının web sayfası içinde kullanımına örnek verilmiştir.

<script>
// js kodları
</script>

İkinci yöntem ise kodlarınızı .js uzantılı bir Javascript dosyası oluşturmak ve kodlarınızı bu dosya içerisine yazmaktır. Daha sonra oluşturduğunuz dosyayı da web sayfası içerisinde yine <script> etiketi ile belirtmek ancak etiket özelliği olarak dosyanızın, dosya yolu uzantısını girmektir. Aşağıda da buna bir örnek verilmiştir.

<script src="/dosyayolu/jsdosyasi.js" type="text/javascript"></script>

Her iki yöntemi de sayfa içerisinde herhangi bir yerde kullanabilirsiniz. Ancak en doğru yöntem footer alanına eklemektir. Çünkü web sayfaları yüklenirken yukarıdan aşağıya doğru yüklenir ve en alta indiğinde son olarak Javascript kodlarınız çalışır.
Böylelikle sayfa içerisinde herhangi bir HTML etiketine bir değişiklik yapıyorsanız, sayfa yüklenmiş olacak ve JS kodları da yüklenen sayfa üzerinde sorunsuz çalışacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder